Skip to main content

Novinkou z naší produkce, kterou v současné době představujeme na českém a slovenském trhu, je Gasterin® pastilky, účinný pomocník při překonávání zažívacích potíží. Gasterin® nyní nabízíme jak ve formě gelu, tak nyní nově ve formě pastilek.

První pomoc

První pomoc

Žaludeční obtíže patří mezi nepříjemné problémy, s nimiž se v dnešní době bohužel opakovaně setkává mnoho lidí. Když kyselý žaludeční obsah uniká volně až do spodní části jícnu a vrací se zpátky do žaludku, žaludeční kyseliny dráždí sliznici jícnu a vyvolávají pocit pálení na hrudníku, který se pohybuje směrem vzhůru až do oblasti krku. Přidávají se i nepříjemné pocity v břiše a opakované říhání. A to zejména po jídle nebo v noci během spánku.

První pomocí vám mohou být léky, z nichž většinu dostanete v lékárně bez lékařského předpisu. Jedná se o takzvaná antacida, která neutralizují kyselost nebo léky blokující tvorbu žaludeční kyseliny.

Mezi účinné přípravky při pocitech překyselení žaludku, pálení žáhy či zažívacích obtížích patří právě Gasterin® pastilky, které obsahují velejemný uhličitan vápenatý. Ten nejenže neutralizuje žaludeční kyseliny, ale rovněž představuje pro lidské tělo vysoký zdroj vápníku. Pastilky mohou užívat dospělí, děti od dvanácti let, a dokonce i těhotné ženy a diabetici. Doporučené dávkování v případě obtíží je 1 až 3 pastilky.

První pomoc
Gasterin pastilky

Dokonalejší, praktičtější a chutnější

Gasterin pastilky
Protože tablety a pastilky patří v České republice mezi nejoblíbenější způsob podávání léků a potravinových doplňků do organismu, vyvinula firma RosenTrade, a. s. kromě Gasterin® gelu i pastilky. Nechají se pomalu rozplynout v ústech. Pomohou a lidé si i pochutnají na jejich výborné vanilkovo-koňakové příchuti. Přestože nástup účinku je o trochu pomalejší než u gelu, jsou pastilky pro mnohé vhodnější volbou. Nemusíte si dávat pozor, aby se vám na rozdíl od gelu jejich obal neroztrhl a obsah nevytekl do kapsy či kabelky a neušpiníte se ani při jejich aplikaci. Není třeba nosit u sebe celou krabičku, protože tablety jsou prakticky zabaleny ve fólii po dvou kusech.
RosenPharma Blog

Vše souvisí se vším

Kromě pastilek pomůže samozřejmě i pravidelnost stravy, vhodné potraviny, omezení kouření a konzumace alkoholu, redukce případné nadváhy či snížení stresové zátěže. Jezte častěji, ale menší porce a vyhněte se dráždivým potravinám, mezi které patří například čerstvé pečivo, koření, kynutá jídla, čokoláda, tučná jídla, rajčata, limonády, džusy, papriky či citrusové plody. Dvě hodiny po jídle si nelehejte a během spánku mějte podloženou hlavu. Pokud potřebujete něco zvednout ze země, neohýbejte se v pase, ale v kolenou, abyste netlačili na oblast žaludku. Zdravý životní styl je totiž důležitý nejen při překonávání těchto obtíží.

Vlastník autorských práv: RosenPharma, a.s. ©
Zásady zpracování osobních údajů | Prohlášení o používání cookies