Skip to main content

Blíží se jedno z nejkrásnějších ročních období v roce, na které se mnoho z vás jistě velmi těší. Dlouhé slunečné dny plné tepla, vlahé večery při svitu hvězd a snad i cesty do bližších nebo vzdálenějších destinací. Léto však nemá jen příznivé stránky. Společně s ním přichází i období klíšťat, komárů, odřenin a častějších úrazů. Jsou to ale věci, na které je možné se připravit, aby vám neznepříjemnily léto a vy jste si ho mohli pořádně užít.

Čím je tedy vhodné se na léto vybavit?

Repelenty

komáři

Na prvním místě jsou určitě repelenty, z nichž některé jsou účinné nejen na komáry, ale i na klíšťata. Komáří či jiné štípance jsou nepříjemné a klíšťata mohou přenášet různé nebezpečné nemoci, vůči kterým je potřeba se chránit. Právě Bylinný repelent je koncentrovaný olejíček proti hmyzu, klíšťatům, komárům, muchničkám a ovádům. Používat ho mohou děti už od jednoho roku. Pro děti od tří let je vhodný B-komplex Repelent pro děti. Jedná se o zdravý repelent v tabletové formě. Děti tak nemusí dýchat chemické výpary z repelentů ve spreji a vy se nemusíte bát, že se jim dostane do organismu něco škodlivého. Kromě ochrany proti komárům pokrývá repelent v tabletách i denní spotřebu vitaminů skupiny B. Dospělí mohou vsadit na B-komplex Repelent v tabletách nebo na Náplasti proti komárům, které obsahují přírodní esence z eukalyptu a citronely a aplikují se na oblečení.

Po štípnutí hmyzem

Ne vždy se ale podaří před hmyzím bodnutím ochránit, a tak by ve vaší výbavě rozhodně neměla chybět první pomoc při případném poštípání hmyzem, kterým je Moskyto gel. Nabízí účinnou pomoc nejen po bodnutí a pokousání hmyzem, ale i při požahání kopřivami a medúzou. Takže je určitě vhodný jak do lesa a na dětský tábor, tak i na dovolenou k moři.

 

komáři
sportování

Na cesty

sportování

Dlouhé cestování dopravními prostředky, ať už autem nebo letadlem, může skýtat určité nepohodlí v podobě otékání nohou a následné bolesti. Skvělým pomocníkem na cesty jsou Travel AESCIN šumivé tablety, které zmírňují pocity těžkých nohou při delším sezení a cestování. Mají příjemnou mrkvovou příchuť a díky vysoké rozpustnosti a rychlé vstřebatelnosti účinné látky se jejich účinek dostaví okamžitě.

Po úrazu

Při sportu, v přírodě i na cestách může dojít k různým úrazům jako jsou pohmožděniny, výrony či mechanicky způsobené otoky. Zejména máte-li s sebou neposedné děti. Úlevu vám i vašim nejbližším poskytne buď Octan gel nebo Octan sáčky. Obojí usnadní ošetření a urychlí hojení a pokud u sebe nebudete mít něco jiného, dají se tyto výrobky použít i při poštípání hmyzem. Nejenže zabraňují narůstání otoku, tak mají i stahující a chladivý účinek. Zbavit se zapařenin vám pomůže neoPhytiol, což je mast na ošetření kůže.

Nyní jste na léto plně připraveni a můžete si ho bez obav užít.

Vlastník autorských práv: RosenPharma, a.s. ©
Zásady zpracování osobních údajů | Prohlášení o používání cookies