Skip to main content

Kolagen se stává stále populárnějším doplňkem stravy, který přináší mnoho pozitivních účinků. Jedná se o proteinový prášek, který se získává z kolagenu, který je přirozeně přítomen v kůži, kostech, šlachách a vazivech zvířat. Kolagen je důležitou bílkovinnou složkou lidského těla, především pro udržení zdraví kloubů, pokožky, vlasů a nehtů. Výběr kvalitního kolagenu je pro maximální užitek klíčový. I když existuje mnoho kolagenových produktů na trhu, zaměřte svou pozornost na kolagen hydrolyzovaný.

RosenPharma Blog
hydrolyzovaný kolagen

Co je hydrolyzovaný kolagen a proč jej chtít?

hydrolyzovaný kolagen

Hydrolyzovaný kolagen se vyrábí procesem hydrolýzy, což je chemický proces, při kterém se velké molekuly kolagenu rozdělují na menší kousky. Odborně to znamená, že je nativní kolagen specificky enzymaticky štěpený kolagenózou, jehož výsledkem jsou pokaždé stejné řetězce označované jako kolagenní peptidy. Výzkumy zjistily, že kolagenní peptidy zvyšují syntézu kolagenu o 100 procent, to znamená, že již po 11 dnech podávání je biosyntéza kolagenu v těle dvojnásobná. Jinými slovy, molekuly jsou pak snadno stravitelné a vstřebatelné tělem. Tím se zvyšuje biologická dostupnost kolagenu, což znamená, že tělo ho může snadněji využít.

Přínosy hydrolyzovaného kolagenu jsou mnohé. Například může pomoci zlepšit stav kloubů a snížit bolest u lidí trpících osteoartrózou. Může také zlepšit vzhled a zdraví pokožky, například zmírnit výskyt vrásek a celkově zlepšit její elasticitu. Hydrolyzovaný kolagen může pomoci posílit vlasy a nehty, což je pro mnoho lidí užitečné, zejména u těch, kteří trpí křehkými nehty nebo ztrátou vlasů.

Kromě toho hydrolyzovaný kolagen může mít pozitivní účinky na trávení a metabolismus, ačkoliv je tato skutečnost méně často zmiňována. Existuje celá řada dalších pozitivních rolí, kterou kolagen pro náš organismus sehrává.

Využití kolagenu má své limity

žena tablety

Protože jsou kolagenové produkty stále více oblíbené, na trhu se objevily stovky produktů, které se mnohdy předhánějí v množství kolagen v jedné dávce. Maximální množství využitelného kolagenu, které může tělo absorbovat, je v rozmezí 500 - 1000 mg v jedné dávce maximálně 4 x denně. Překročení této dávky je zbytečné, protože větší množství kolagenu se již nevstřebává do těla a jeho účinek na podporu zdraví kloubů, pokožky a dalších tkání tedy není větší. Přebytek tělo jednoduše vyloučí.

Je důležité si uvědomit, že přestože hydrolyzovaný kolagen může být pro mnoho lidí užitečný, kvalita a účinnost kolagenu se může výrazně lišit v závislosti na způsobu výroby a zpracování. Pokud tedy uvažujete o užívání hydrolyzovaného kolagenu jako doplňku stravy, je důležité zvolit kvalitní a ověřený produkt.

žena tablety
Calcium, Magnezium, Zinek - šumivé tablety

Oblíbené kolageny ♥ pro Alici Bendovou

Kolagen tablety od RosenPharma

Calcium, Magnezium, Zinek - šumivé tablety

Oblíbené kolageny ♥ pro Alici Bendovou

Společnost RosenPharma je jedním z nejvýznamnějších výrobců kolagenu na trhu a nabízí produkty v nejvyšší farmaceutické kvalitě. Všechny produkty této společnosti jsou vyrobeny z kvalitních surovin a jsou pečlivě testovány, aby zajistily co nejvyšší účinnost a bezpečnost pro své uživatele. Kromě toho, všechny kolageny od RosenPharma jsou hydrolyzované, což zajišťuje, že jsou snadno stravitelné a vstřebatelné tělem, a tedy co nejúčinnější pro podporu zdraví kloubů, pokožky, vlasů a nehtů. Zvolením kvalitního hydrolyzovaného kolagenu od společnosti RosenPharma můžete mít jistotu, že užíváte produkt s nejvyšší účinností a kvalitou.

Vlastník autorských práv: RosenPharma, a.s. ©
Zásady zpracování osobních údajů | Prohlášení o používání cookies