Skip to main content

Navzdory moderním technologiím se stále častěji vracíme k přírodě. A hledáme v ní také pomoc na naše trápení. Boom proto zažívají bylinné čaje, přírodní mazání i domácí bylinné tinktury. A objevujeme přípravky, které byly málem zapomenuty, například polysany.

Polysany jsou koloidními hydroxidy magnesia s velice příznivými účinky na špatně se hojící kožní problémy. Polysanové mazání vyrobené z hořčíku a vody dokáže v zánětlivé tkáni vytvořit ideální alkalické prostředí nezbytné pro hojivé procesy. Ukazuje se, že například opar, pásový opar, růži, intertrigo nebo akutní ekzémy dokážou polysany spolehlivě zmírnit nebo dokonce vyléčit.

Tento ryze český přípravek objevil ve třicátých letech minulého století profesor Jan Bečka, rektor Vysoké školy zvěrolékařské v Brně. S úspěchem se pak polysany vyráběly a používaly až do 90. let. Tehdy však z trhu zmizely a snad by se na ně i zapomnělo, nebýt české farmaceutické společnosti RosenPharma a.s., která jejich výrobu vzkřísila a polysany opět na náš trh uvedla. Původní složení polysanů zůstalo stejné, tedy magnezium hydroxid a voda, RosenPharma se však v rámci inovací vydala svou cestou a polysan začala obohacovat o další přírodní léčivé přísady, například olivový a jojobový olej, ichtamol, kyselinu hyaluronovou nebo měsíček. Používané magnezium nejvyšší kvality pak pochází přímo z Mrtvého moře.

Polysany RosenPharma dodává na náš trh coby linimenta, tedy snadno vstřebatelná mazání, a to v ucelené dermokosmetické řadě s nazvané Milk of Magnesia Product. Jsou hypoalergenní, vyrábějí se bez konzervantů, bez parfemace i bez přídatných látek.

Dermokosmetická řada Milk of Magnesia Product v současné době nabízí jeden přípravek v podobě čistého polysanu a čtyři obohacené o další přírodní léčivé látky. Díky tomu polysanová dermokosmetika od RosenPharmy dokáže pokrýt velice široké spektrum kožních potíží od extrémně suché kůže až po pásový opar nebo růži.

Přípravek 8,8% Polysan® gel je neocenitelný pro léčbu zapařenin, růže, oparu a pásového oparu v počátečním stadiu, lze jej použít i při poštípání hmyzem, akutních nemokvajících ekzémech, ale také jako jemnou alternativu tekutého pudru například při neštovicích.

 

2,2% ichtamol v Polysanu® přivítají hlavně lidé trpící lupénkou, růžovkou, akné, mikrobiálním či atopickým ekzémem. Obsažený olivový olej pokožku lehce promašťuje, ichtamol pak má protizánětlivé účinky a skvěle si poradí s plísněmi a kvasinkami. Přípravek je mimořádně vhodný i na citlivou a dětskou pokožku, nešpiní prádlo a je neparfémovaný.

1,1% kyselina hyaluronová v Polysanu® se používá na růži ve fázi hojení, ke zklidnění a dobrému hojení pleti po agresivnějších kosmetických zákrocích, k hojení trhlinek v koutcích rtů a v okolí nosu, na popraskané rty, ale například i na hodně dehydrovanou pleť. Kromě magnezia obsahuje přípravek i olivový olej a samozřejmě kyselinu hyaluronovou, která dokonale hydratuje pokožku a urychluje hojení.

Pro pokožku hodně namáhanou extrémními povětrnostními vlivy (horko, slunce, mráz), na sluneční alergie a spáleniny nebo na velice suchou pokožku (a to včetně léčby silně popraskaných pat) je určen přípravek 6,6% jojobový olej v Polysanu® s přirozeným UV faktorem 5. Obsahuje vedle magnezia a olivového oleje také jojobový olej, který se využívá pro vysoké množství pěstících látek, minerálů a vitaminu E.

4,4% měsíček v Polysanu® je pak určen ke zklidnění citlivé, podrážděné či suché pokožky, na popraskané rty nebo na zacelení trhlinek v okolí nosu a koutků úst.

V současné době RosenPharma vyvíjí další polysanové přípravky, které by ráda co nejdříve uvedla na trh: 5,5% urea v Polysanu® k hydrataci, promaštění a změkčení pokožky a 2,2% diosmin v Polysanu jako lokální doplněk léčby varixů a těžkých nohou.

Jestliže nám příroda nadělila nepříjemná kožní onemocnění, nabídla zároveň i řešení, jak je zmírnit či zcela vyléčit: takovým řešením jsou právě původní české polysany od společnosti RosenPharma. Všechny polysanové přípravky od RosenPharmy jsou volně prodejné, zakoupíte je v lékárnách nebo v e-shopu společnosti a zcela jistě vás potěší jejich příznivá cena.

Vlastník autorských práv: RosenPharma, a.s. ©
Zásady zpracování osobních údajů | Prohlášení o používání cookies