Skip to main content

Zimní období automaticky svádí k těžším jídlům, dokonce i kuchyně se tradičně přiklání k sezónním surovinám, které mají tělo zahřát a dodat mu energii. Nicméně časy se mění a náš životní styl takovému stravování příliš nefandí.

V době, kdy se během dne potýkáme s nedostatkem pohybu, stresovou zátěží či pracovním vytížením, které nám často znemožňuje pravidelné stravování, není vůbec třeba měnit jídelníček směrem k hutným jídlům, které nás mají prohřát. Pokud tedy netrávíme celý den lyžováním a mrznutím na svahu.

Čerstvou zeleninu a ovoce lze zakoupit bez problémů celoročně, stejně jako ryby nebo drůbež. Nic nám tedy nebrání v tom, abychom se stravovali lehce a zdravě i během zimního období. Zvláště po Vánocích a novoročních svátcích, kdy se v jídle rozhodně neomezujeme, je odlehčení stravy dokonce žádoucí.

Ovoce

Ach ty Vánoce

Právě Vánoce jsou obdobím, kdy si nejvíce lidí stěžuje na nabraná kila, problémy se zažíváním, podrážděný žlučník nebo dokonce ataky dny. Přesto nejsou příliš ochotní svůj jídelníček upravit a pokračují ve stravování, za které jim tělo příliš nepoděkuje.

Stačí přitom málo. Zaměřit se více na zeleninu a zdravé tuky. Přidejte do svého jídelníčku pět porcí zeleniny (ovoce raději jen dopoledne), hrstku oříšků či semínek a alespoň dvakrát třikrát týdně rybu. Je-li to možné, vyměňte bílé pečivo za celozrnné. Nezapomínejte na pravidelnost v jídle, aby si tělo zvyklo energii spalovat, nikoli ukládat. Své tělo tak mnohem lépe připravíte na jarní a letní měsíce a dokonce by vás neměla trápit ani zimní únava a vyčerpání.

Ovoce
Detoxikace

Podpořte detoxikaci

K tomu všemu existuje na trhu mnoho účinných pomocníků, například kompletní detoxikační program české farmaceutické společnosti RosenPharma a.s., který pomáhá tělo udržet v rovnováze, a to i v době, kdy mu z nějakého důvodu nemůžete dodat vše, co ke svému zdravému fungování potřebuje.

Součástí detoxikačního programu je Odkyselující nápoj Alkarosen, doplněk stravy, který doplní zásadotvorné látky v těle a pomáhá tak udržet rovnováhu pH.

Doporučuje se též kombinovat odkyselující nápoj s denní dávku potřebných vitaminů a minerálů. Ty zajistí doplněk stravy nazvaný jednoduše Multivitamin.

Skupinu detoxikačních produktů doplňuje dnes již známá a velice oblíbená domácí lázeňská péče RosenSPA, koupel s léčivými účinky hnědé rašeliny. Má příznivé účinky na pohybový aparát, pokožku, dokáže mírnit civilizační potíže a osvědčila se právě i při kompletní detoxikaci organizmu.

Všechny tři produkty nabízí navíc společnost RosenPharma ve svém e-shopu také v rámci Detoxikačního balíčku. Máte tak jistotu, že vám během povánočního „napravování“ nebude vůbec nic chybět a vaše tělo se brzy dostane do perfektní kondice.

Kdo by nechtěl vplout do teplých měsíců v pohodě? Začít už nyní se vyplatí mnohonásobně.

RosenPharma Blog

Vlastník autorských práv: RosenPharma, a.s. ©
Zásady zpracování osobních údajů | Prohlášení o používání cookies