Skip to main content

Ichtamolová mast spatřila světlo světa koncem 60. let minulého století a od té doby předvedla, že si umí skvěle poradit s chronickou uhrovitostí, opruzeninami, nemokvajícím intertrigem, kožními záněty a infekcemi, ale také například s růžovkou nebo s vyrážkou vyvolanou sluneční alergií.

Nyní můžeme v lékárně žádat neoPhytiol.

NeoPhytiol je hojivá mast na bázi ichtamolu, oxidu zinečnatého a alantoinu. Tolik diskutovaná kyselina boritá byla nahrazena účinnějšími kyselinami z lišejníku a lékořice. Ačkoli vinou ichtamolu mast poněkud zapáchá, její účinky jsou jedinečné, a tak není divu, že ještě donedávna bývala součástí domácích lékárniček jako levná a přesto účinná první pomoc na kožní problémy.

Dříve narozeným se možná ichtamolová mast spojí s dobou, kdy cesta k moři nebyla zdaleka takovou samozřejmostí, jako je dnes. Tehdy si nešlo nevšimnout, jak si snad všichni východoněmečtí turisté bohatě natírají svá spálená ramena nahnědlou "smrdutou" mastí z růžového kelímku. Spáleniny se jim do rána jako kouzlem vyhojily, zatímco my druhý den stále ještě chodili s bolavými rameny zahalenými ručníkem. Ano, i tato mast, kterou jsme tehdy považovali za malý německý zázrak, nebyla ničím jiným, než ichtamolovou mastí, jen v poněkud atraktivnějším balení.
Touto mastí také během dospívání maminky mazaly svým ratolestem na noc na boláčky, které se s nepříjemnou pravidelností objevovaly tu na čele, na tváři nebo na bradě v souvislosti s uhrovitostí. Do rána zmizely, případně se konečně hnis proklubal na povrch a boláček se snadno vyčistil. Bývalo to tehdy jediné spolehlivé řešení na uhrovitost, a tak není divu, že ho tehdejší "puberťáci" ještě donedávna kupovali ke stejným účelům i svým dětem.

NeoPhytiol se nanáší 1–3x denně na problematická místa. Je mastná, díky tomu poškozenou pokožku nevysušuje, ale naopak jí dává možnost lépe regenerovat. Tuto skutečnost ocení například lidé, které trápí zapařeniny mezi prsty, vinou častého máčení nezřídka mokvající. Některé běžně používané mastičky mokvající ekzém příliš vysušují, což má za následek velice nepříjemné svědění. S neoPhytiolem nic takového nehrozí, pokožka se příjemně promastí a hojení je tak rychlé a bez nepříjemných doprovodných jevů.

Úleva od některých kožních problémů se skutečně může dostavit mnohem snáz, než se domníváme. Léčba nemusí být vůbec drahá a navíc ji můžete mít doma kdykoli po ruce. Stačí jen vědět, po kterém přípravku se v lékárně ptát. Na léty osvědčenou recepturu neoPhytiolu od RosenPharmy se totiž můžeme plně spolehnout, stejně, jako jsme to kdysi dělali po vzoru turistů z NDR na zázračnou mast v růžovém kelímku...

NeoPhytiol
NeoPhytiol

NeoPhytiol - ideální i na plenkové opruzeniny


Plenkové opruzeniny postihují, jak již název napovídá, pokožku miminek a batolat právě v oblasti plenek. A dokážou pěkně potrápit - děti i jejich maminky.

Citlivá pokožka malinkých dětí často reaguje na moč a stolici právě plenkovou opruzeninou. Postižená místa zčervenají, jsou podrážděná, na dotek horká a nepříjemně bolestivá. V tu chvíli by maminka dala cokoliv, aby svému děťátku co nejrychleji ulevila. Pokud se nejedná o bakteriální nebo kvasinkové plenkové opruzeniny, je ideálním a zaručeným přípravkem právě neoPhytiol.

NeoPhytiol je velice účinnou, přesto však nesmírně šetrnou mastí, a to i pro pokožku novorozenců. Všechny obsažené léčivé látky mají svůj původ v přírodě a neoPhytiol je díky tomu mastí první volby pro nejednu maminku. Vděčí za to následujícím látkám:

  • Kyselina usnová

    Získává se z lišejníků. V lékařství se využívá pro své spasmolytické, antimikrobiální a antivirové účinky. Na vnější zranění je v podobě masti dokonce účinnější než antibiotika.

  • Kyselina glycyrrhetinová (GLA)

    Obsahuje ji lékořicový kořen. Má silné protizánětlivé účinky, pokožce pomáhá stimulovat vlastní ochranné mechanizmy proti poškození (používá se například do ochranných krémů na opalování). Směle konkuruje kortikoidům.

  • Ichtamol

    Vzniká destilací živičných břidlic. Má silné regenerační schopnosti, antibakteriální, antimykotické a antiseptické účinky, tlumí záněty, zmírňuje svědění pokožky, podporuje její regeneraci a zjemňuje ji. Využívá se k léčbě akné, atopických ekzémů, lupénky, opruzenin, povrchových plísňových onemocnění a působí dokonce i proti tvorbě lupů.

  • Oxid zinečnatý

    Má čisticí, antimykotické a antibakteriální účinky. Používá se na akné, pro zklidnění citlivé a podrážděné pokožky a právě na ochranu zadečku miminek před opruzeninami.

  • Alantoin

    Je produktem metabolizmu kyseliny močové některých savců, v přírodě se pak vyskytuje například v kostivalu lékařském. Podporuje novotvorbu tkáně a má výrazně hojivé a regenerační účinky. Díky svým vlastnostem se využívá hlavně při léčbě zánětů, ran či vředů.

    NeoPhytiol si z přírody vzal to nejlepší. Je velkým pomocníkem všech maminek, které vědí, jak nepříjemným problémem dokážou opruzeniny být. A nejen opruzeniny. NeoPhytiol si tedy poradí s jemnou pokožkou miminek ale uplatnění najde i u dětí, které již dávno plenkám vyrostly - je totiž bezkonkurenční i na uhrovitost.

    Maminky zkrátka vědí, že mnoho kožních bolístek svých dětí s přehledem zvládnou právě díky neoPhytiolu - masti, která sice dvakrát nevoní, zato mockrát pomáhá.

RosenPharma Blog

Vlastník autorských práv: RosenPharma, a.s. ©
Zásady zpracování osobních údajů | Prohlášení o používání cookies