Skip to main content

Jako výrobci kvalitních kolagenových produktů pro podporu udržení krásné a mladistvé pleti si uvědomujeme, jak důležité je se soustředit nejen na doplňky stravy, ale i dodržovat pravidla zdravého stravování a životního stylu pro maximální efekt našich produktů. Zdravá pokožka je nejen známkou krásy, ale také zdraví. V tomto článku se podíváme na to, jak můžete pomocí vyvážené stravy a správných životních návyků významně přispět k zdraví vaší pokožky.

RosenPharma Blog

Základy zdravé pokožky

Pokožka je nejen naším největším orgánem, ale také zrcadlem našeho celkového zdravotního stavu. Zdravá pokožka nás chrání před negativními vlivy vnějšího prostředí, reguluje tělesnou teplotu a pomáhá udržovat rovnováhu tekutin. Její kondice je ovlivněna mnoha faktory, včetně genetiky, ale i stravovacích a životních návyků.

Význam vyvážené stravy pro pokožku

Pro zdravou pokožku je klíčová vyvážená strava bohatá na vitamíny a minerály. Vitamín A pomáhá regulovat obnovu buněk, vitamín C podporuje tvorbu kolagenu, vitamín E chrání pokožku před oxidativním stresem a omega-3 mastné kyseliny zase zklidňují záněty a udržují pokožku hydratovanou. Denně bychom měli konzumovat pestrou stravu, která obsahuje čerstvé ovoce, zeleninu, celozrnné produkty a kvalitní zdroje bílkovin.

Dopad hydratace na pokožku

Hydratovaná pokožka je pružnější, méně náchylná k vráskám a má zdravý jas. Dostatečný příjem vody je proto pro zdraví pokožky naprosto nezbytný. Většina z nás by měla vypít alespoň 2 litry vody denně, přičemž potřeba se může zvýšit při zvýšené fyzické aktivitě nebo v teplém počasí.

Zdravý životní styl a pokožka

Kvalita našeho spánku, míra stresu, kterému jsme vystaveni, a pravidelná fyzická aktivita mají přímý dopad na zdraví naší pokožky. Pravidelný a kvalitní spánek podporuje regeneraci pokožky, snižování stresu zabraňuje nadměrné produkci kožního mazu a cvičení zlepšuje prokrvení pokožky.

Doplňky stravy a jejich role

I přes vyváženou stravu může být někdy těžké získat všechny potřebné živiny, zde na scénu přichází doplňky stravy. Pro ty, kteří hledají efektivní podporu pro udržení zdravé a mladistvé pokožky, nabízíme širokou řadu kolagenových doplňků ve formě tablet. Kolagen je zásadní pro udržení pevnosti a elasticity pokožky a naše produkty jsou navrženy tak, aby poskytovaly optimální množství této důležité bílkoviny. Kromě kolagenu nabízíme také doplňky s kyselinou hyaluronovou, která je známá svou schopností vázat vodu v pokožce, čímž přispívá k její hydrataci a celkovému zdravému vzhledu. Tyto produkty jsou k dispozici nejen ve formě tablet, ale také jako vysoce účinné sérum pro přímou aplikaci na pokožku, poskytující okamžité výsledky v hydrataci a zpevnění pokožky.

Pro ty, kteří chtějí zabezpečit dostatečný příjem všech důležitých vitaminů a minerálů, nabízíme také Multivitamin s minerály. Tento produkt je vyváženou kombinací nejdůležitějších vitamínů a minerálů, které jsou nezbytné pro celkové zdraví a vitalitu. Naše multivitaminové tablety jsou ideálním doplňkem k jakékoliv stravě, pomáhají pokrýt denní potřebu těchto zásadních živin a podporují celkovou pohodu a zdraví.

Konkrétní tipy pro zdravou pokožku

Denně konzumujte pestrou paletu barev: Vybírejte ovoce a zeleninu různých barev, které jsou bohaté na antioxidanty. Každá barva představuje různé zdravotní benefity, takže třeba červená rajčata nabízejí lykopen, zatímco tmavě zelený špenát je zdrojem železa a celé řadě důležitých vitaminů. 

Zapojte ořechy a semena do svého jídelníčku: Ořechy a semena jsou skvělým zdrojem vitamínů, které jsou nezbytné pro regeneraci pokožky.

Volte zdravé tuky: Přidejte do své stravy avokádo, olivový olej a ryby, jako je losos, které podporují hydrataci pokožky a mohou pomoci snížit zánětlivé procesy v těle.

Pravidelně cvičte: Fyzická aktivita nejenže zlepšuje vaši náladu a snižuje stres, ale také podporuje cirkulaci krve, což přináší kyslík a živiny k pokožce, zatímco pomáhá odstraňovat odpadní látky.

Nastavte si režim spánku: Snažte se spát 7-9 hodin každou noc. Během spánku tělo produkuje hormony, které pomáhají opravovat vaši pokožku a bojovat proti předčasnému stárnutí.

Co byste se měli vyvarovat pro zdraví pokožky

Vyhněte se nadměrnému slunění a soláriím: UV záření může způsobit poškození pokožky, včetně vrásek, suchosti a také způsobuje přispívá vzniku melanomu, závažnému onemocnění kůže. Pokud jste venku, používejte ochranný krém s SPF a oblečení, které zakrývá většinu vaší pokožky.

Omezte konzumaci cukru a rafinovaných sacharidů: Tyto potraviny mohou zhoršit zánětlivé stavy v těle a tím i na pokožce, což může vést ke vzniku akné a dalších kožních problémů.

Nekuřte: Kouření výrazně poškozuje kolagen a elastin, které jsou klíčové pro pevnost a pružnost pokožky. Taktéž zvyšuje riziko vrásek a dává pokožce nezdravý, šedivý odstín.

Nepřehánějte to s alkoholem: Alkohol dehydruje a může vyčerpat pokožku z důležitých živin. Nadměrné pití může způsobit, že vaše pokožka bude vypadat unaveně a opuchle.

Dodržováním těchto tipů a vyhýbáním se škodlivým návykům můžete výrazně přispět ke zlepšení zdraví vaší pokožky.

Zdravá pokožka je odrazem celkového zdraví a vyváženého životního stylu. Integrace zdravých stravovacích a životních návyků spolu s kvalitními doplňky stravy může mít pozitivní vliv na vaši pokožku. Věnujte čas sebepéči a vaše pokožka vám to vrátí svým zdravým a mladistvým vzhledem.

Vlastník autorských práv: RosenPharma, a.s. ©
Zásady zpracování osobních údajů | Prohlášení o používání cookies