Skip to main content

Podzim je krásné, ale náročné období. Zatímco se příroda obléká do podzimních barev, naše tělo čelí výzvám, které s sebou přináší chladnější a vlhčí počasí. Klouby a pohybový aparát jsou na tomto ročním období zvláště citlivé. Jak se tedy připravit na podzimní měsíce a co všechno můžete udělat, abyste se cítili lépe?

RosenPharma Blog
podzim

Změny v počasí a jejich vliv

Podzimní počasí je často proměnlivé. Ráno může být mlhavo, odpoledne slunečno a večer zase chladno. Tyto rychlé změny teplot a vlhkosti mohou způsobit ztuhnutí kloubů a svalů, což vede k nepříjemným bolestem a omezení pohybu. Vědecké studie ukazují, že vlhkost a nízké teploty mohou způsobit záněty a bolesti v kloubech.

Naše produkty vám pomohou

RosenPharma nabízí širokou škálu produktů, které vám mohou pomoci překonat podzimní nepříjemnosti. "Kolagen KOMPLEX tablety" jsou formulovány tak, aby podporovaly zdraví kloubů a pohybového aparátu. Obsahují kolagen, vitamín C a další látky, které podporují regeneraci kloubní chrupavky. Pro ty, kteří hledají nejefektivnější řešení, jsou tu "Kolagen SPRINT, žvýkací tablety", které lze snadno konzumovat i na cestách.

Tipy a triky

Pravidelné cvičení

Pravidelné cvičení je klíčové. Strečink a posilování mohou pomoci udržet klouby v dobré kondici. Yoga a Pilates jsou také skvělou volbou.

Strava

Zahrněte do své stravy potraviny bohaté na omega-3 mastné kyseliny, jako jsou ryby, ořechy a semínka. Tyto látky mají protizánětlivé účinky a mohou pomoci zmírnit bolesti v kloubech.

Doplňky

Kromě kolagenu zvažte i doplnění vitamínu D, zejména pokud trávíte méně času venku. Vitamín D je důležitý pro zdraví kostí a kloubů.

Oblečení

Nenoste příliš těsné oblečení, které by mohlo omezovat pohyb. Vrstvení je klíčové, abyste se mohli snadno přizpůsobit různým podmínkám.

podzimní cvičení

Podzim nemusí být obdobím nepříjemných bolestí a omezení. S pravými produkty a životním stylem se můžete připravit na chladnější měsíce a užívat si podzim ve své plné kráse. Nezapomeňte, že prevence je vždy lepší než léčba. Proto se snažte o proaktivní přístup k péči o své klouby a pohybový aparát.

Vlastník autorských práv: RosenPharma, a.s. ©
Zásady zpracování osobních údajů | Prohlášení o používání cookies