Skip to main content

Imunita není jen slovo, skloňované v poslední době ve všech pádech. Jedná se především o schopnost našeho organizmu odolávat a bránit se nežádoucím virům, bakteriím a dalším patogenům nejen z vnějšího prostředí, ale také těm, které pocházejí z našeho vlastního těla.

Imunita je slovo, které skutečně v souvislosti s celosvětovou pandemiií koronaviru Covid-19 zaznívalo velice často. Člověk s jakkoli narušenou imunitou měl totiž mnohem větší pravděpodobnost, že onemocní, pokud se s virem ve svém okolí setká, ale také, že nemoc u něj může mít mnohem těžší průběh, než u zcela zdravého jedince.

O imunitu je třeba pečovat


zdravý životní styl

Imunita našeho organizmu je nesmírně důležitá, přesto však velice křehká. A často máme její oslabování na svědomí my sami. Stresem, nedostatkem spánku, pohybu, ale také špatnou nebo nevyváženou stravou s nedostatkem vitaminů v období, kdy čelíme většímu psychickému nebo i fyzickému zatížení.

Náš organizmus má totiž paměť a vše, co ho přinutí jakýmkoli způsobem dlouhodobě nebo opakovaně upínat své síly na dosažení rovnováhy, nám časem vrátí. A mírně oslabená imunita může být tím méně závažným problémem.

zdravý životní styl
zdravý životní styl

Jak udržet imunitu v perfektní kondici?


zdravý životní styl

Říká se, že čistota je půl zdraví a veselost celé. Pravdou je, že jak dodržování hygieny, tak pozitivní přístup k životu našemu organizmu jednoznačně svědčí. Stejně jako schopnost relaxovat a odpočívat, pohyb na čerstvém vzduchu a vyvážená strava bohatá na vitaminy a minerály.

I stresové situace se pak snáze zvládají. Člověk, který se snaží udržet své tělo a dokonce i svou mysl v rovnováze, mnohem lépe odolává antigenům z okolí a bývá méně náchylný k infekcím.

Ačkoliv dostatek pohybu, relaxace a pestrou stravu můžeme ovlivnit sami, stoprocentní dostatek vitaminů a minerálů ani pestrou a vyváženou stravou zajistit neumíme. A právě ty jsou v období, kdy je naše imunita podrobena zatěžkávací zkoušce, nesmírně důležité. Ne nadarmo lékaři již od začátku pandemie stále dokola opakovali dvě slova: hygiena a vitamíny. A netýká se to jen koronaviru, ale také období chřipek či nachlazení.

RosenPharma Blog

Kde najít pomoc?


Nežli experimentovat, je vhodnější sáhnout po osvědčené klasice. S produkty české farmaceutické společnosti RosenPharma totiž nikdy chybu neuděláme. Filozofie této firmy jednoznačně směřuje k přírodě a její schopnosti udržet nás v rovnováze a nabídnout řešení pro téměř každou situaci. Třeba v situaci, kdy cítíme zvýšenou potřebu dbát o svou imunitu a posílit ji.

Právě v takové době se nejlépe osvědčují tři následující doplňky stravy: Vitamin C s rutinem, Multivitamin a Kouzelné kapky Bylinná tinktura.

Přírodní antioxidant Vitamin C je při posilování naší imunity nedocenitelný. V kombinaci s rutinem navíc dokáže posilovat cévy (například i nosní cévky) a žilní stěny a zmírňovat otoky sliznic, což oceníme zvláště v období kapénkových infekcí.

Multivitamin od společnosti RosenPharma už asi není třeba více představovat, protože v našich lékárničkách úspěšně zakotvil. Pečlivě vyvážená kombinace 13 nejdůležitějších vitaminů a 9 minerálů v nejvyšších možných koncentracích již nejednou prokázala svou účinnost.

Kouzelné kapky Bylinná tinktura jsou stále ještě nováčkem v portfoliu doplňků stravy od společnosti RosenPharma, ale dozajista si své místo na trhu vybojují velice brzy. Právě v období, kdy je potřeba imunitu posilovat, jsou totiž vysoce účinným pomocníkem. Obsahují výtažky třapatky nachové (Echinacea), šišáku bajkalského, eleuterokoku ostnitého, semen lichořeřešnice větší, plodu schizandry a kůra stromu lapačo. Jsou tak doslova imunitní bombou v období s vyšším výskytem nachlazení a viróz. Působí jako akutní podpora imunitního systému, pomáhají při snižování horečky, proti únavě a vyčerpání, při kašli a rýmě, mají vlastnosti přírodního antibiotika a mnoho dalších velice pozitivních účinků na náš organizmus. Dokáží také harmonizovat duševní pohodu, která je pro naše dobré zdraví velice důležitá.

Zkusme společně s produkty společnosti RosenPharma odolávat všemu, co nás připravuje o naši pohodu, kondici a pevné zdraví. Příroda většinou ví, jak na to, a RosenPharma se ji naučila poslouchat.

Vlastník autorských práv: RosenPharma, a.s. ©
Zásady zpracování osobních údajů | Prohlášení o používání cookies