Skip to main content

Thiamin, známý také jako vitamin B1, je jedním z důležitých vitaminů řady B, který hraje klíčovou roli v našem těle. Jeho nepřímý účinek jako repelentu proti hmyzu je fascinující, a tento článek se zaměřuje na detaily této vlastnosti. Představíme vám rovněž produkt B-komplex repelent od RosenPharma, který thiamin obsahuje jako jednu ze svých hlavních účinných látek.

RosenPharma Blog
vitamin b1

Co je thiamin?

Thiamin je vodou rozpustný vitamin B1, který je pro lidské tělo nezbytný pro správnou funkci metabolismu, nervového systému a imunitního systému. Nachází se v potravinách jako celozrnné obiloviny, většina druhů masa, luštěniny, ořechy a semena.

Detailněji k jeho klíčových funkcích:

  • Metabolismus sacharidů: Thiamin je nezbytný pro přeměnu sacharidů na energii prostřednictvím procesu zvaného glykolýza. Pomáhá tak udržovat hladinu energie v těle.
  • Nervový systém: Thiamin je zodpovědný za správnou funkci nervového systému, neboť podporuje tvorbu neurotransmiterů a myelinu, který obaluje nervová vlákna a zajišťuje efektivní přenos nervových signálů.
  • Podpora svalové funkce: Thiamin je důležitý pro správnou kontrakci svalů a udržení svalového tonusu.
  • Imunitní systém: Thiamin je také důležitý pro udržení silného imunitního systému, protože pomáhá udržovat zdraví buněk a podporuje produkci protilátek, které chrání tělo před infekcemi.

Thiamin jako repelent

Thiamin není repelent v tradičním slova smyslu, ale je dokázáno, že jeho přítomnost v těle ovlivňuje přitažlivost pro hmyz. V těle metabolizuje a následně se vylučuje potem a močí. Tento proces má za následek zvýšení látky na povrchu kůže, která má odpuzující účinek na komáry a další druhy hmyzu, což nám poskytuje přirozenou ochranu proti jejich nepříjemným kousancům.

B-komplex repelent od RosenPharma

B-komplex repelent od RosenPharma je přípravek, který kombinuje sílu vitaminů skupiny B, včetně thiaminu, pro zvýšení přirozené ochrany těla proti hmyzu. Díky svému složení poskytuje uživatelům několik výhod:

  • Přirozená ochrana: B-komplex repelent nepoužívá chemické látky, které by mohly být škodlivé pro lidské zdraví nebo životní prostředí.
  • Bezpečnost: Produkt je bezpečný pro dospělé, děti i těhotné ženy, a lze jej užívat dlouhodobě bez rizika nežádoucích účinků.
  • Podpora zdraví: Kromě repelentního účinku poskytuje B-komplex repelent také další zdravotní přínosy spojené s vitamíny skupiny B (B3-nikotinamid, B5-panthotenan vápenatý, B6-pyridoxin hydrochlorid, B2-riboflavin, B9-kyselina listová, B7-biotin, B12-kyanokobalamin), jako je podpora energie, metabolismu a nervového systému.
repelenty a hmyz

Vlastník autorských práv: RosenPharma, a.s. ©
Zásady zpracování osobních údajů | Prohlášení o používání cookies