Skip to main content
virus

V poslední době se dezinfikování rukou stalo pravidelnou součástí našeho života. Je velmi pravděpodobné, že to tak bude i v budoucnu, a že si na pravidelnou dezinfekci budeme muset zvyknout.

Nejenže tím snížíte pravděpodobnost, že onemocníte koronavirem, ale můžete se tak bránit i virům chřipky nebo dalším virům či bakteriím. Správná dezinfekce rukou je totiž jednou z nejúčinnějších metod, jak předcházet šíření virových a bakteriálních onemocnění.

Záplava dezinfekčních produktů

dezinfekce

Zejména kvůli koronaviru se v uplynulém roce objevilo na našem trhu mnoho anti-covid dezinfekcí. Jenomže hodně z nich není z důvodu vysokého tlaku na co nejnižší cenu právě šetrných k lidské pokožce. Při pravidelném používání velmi vysušují kůži, což potom způsobuje nepříjemné svědění. A pro lidi, co trpí atopickým ekzémem, je jejich používání téměř vyloučeno.

Druhy dezinfekce

Rozlišujeme dva druhy dezinfekce – ochrannou a ohniskovou. Ochranná se provádí i v období, kdy se určité infekční onemocnění nevyskytuje, je však součástí komplexních hygienických opatření. Ohnisková, jak už název napovídá, se zaměřuje na ohniska nemocí a jejím hlavním cílem je zabránit dalšímu šíření daného onemocnění.

B1 – thiamin
dezinfekce

Kdy je dezinfekce rukou potřeba

Ruce si dezinfikujte v případech, kdy jste se dostali do kontaktu s pokožkou jiných lidí nebo jste se dotýkali věcí, kterých se rovněž dotýkají i jiní lidé. Jedná se zejména o prostředí v práci, o městskou hromadnou či dálkovou dopravu nebo o obchody, obchodní centra, restaurace a další podniky. Než si ruce vydezinfikujete, nedotýkejte se žádné části vašeho obličeje.

dezinfekce

Jak správně používat dezinfekci na ruce

Dezinfekci naneste na všechny plochy rukou včetně dlaní. Také na hřbety rukou i mezi prsty. Nezapomeňte ani na klouby, palce a špičky prstů, kterými se nejvíce dotýkáte různých věcí. Dezinfekční prostředky vždy aplikujte na suché ruce a poté je nechte zaschnout. Potom už se ruce ani neoplachují ani neutírají.

Šetrná bylinná dezinfekce ve spreji

dezinfekce

Protože dezinfekci je potřeba používat na denní bázi, měla by být šetrná k vaší kůži. Můžete vyzkoušet například čistě přírodní a bylinný Dezinfekční sprej s citronovým olejem, který vyrábí česká společnost Alta Herba zaměřující se na produkci výhradně přírodních produktů. Tento dezinfekční sprej má baktericidní, virucidní a fungicidní účinek na vaše ruce i pokožku. Jeho nespornou výhodou je, že je šetrný, nevysušuje kůži a díky esenciálním olejům navíc krásně voní. Dostupný je v praktickém 100 ml balení s rozprašovačem.

Přípravek si důkladně vetřete do dlaní a nechte působit třicet vteřin. Nepoužívejte ho na otevřené rány, na sliznice nebo v oblasti očí.

Jako bonus k tomuto přípravku dostanete navíc jedno balení Askorbová-RUTIN zdarma, což je dražé se sekvenčním uvolňováním. Tento doplněk stravy přispívá k normální funkci imunitního systému, k normální činnosti nervové a oběhové soustavy a i ke snížení míry únavy a vyčerpání.

virus
dezinfekce Alta Herba
RosenPharma Blog

Vlastník autorských práv: RosenPharma, a.s. ©
Zásady zpracování osobních údajů | Prohlášení o používání cookies