Skip to main content

Jednou z nejčastějších otázek maminek malých chlapečků u pediatra je, zda přetahovat předkožku penisu, či ne. A přestože se názory pediatrů různí a jeden poradí začít co nejdříve, zatímco druhý radí vyčkat na pozdější věk, velice šetrným uvolňováním předkožky nic nezkazíte. Naopak, můžete si včas povšimnout problémů, které by mohly nastat.

Mějte však na paměti, že se nikdy nesmí kůžička přetahovat násilně. Vždy jen tam, kam sama dovolí. Vhodnější je, pokud uvolňování předkožky předchází koupel, při které se kůžička zvlhčí a je poddajnější. Nutná je trpělivost, ale s dobrým pomocníkem to jde lépe.

Pinďa mast v domácí vazelíně

Česká společnost Alta Herba uvedla na trh mast určenou právě pro toto použití. Jedná se o silně promašťující domácí vazelínu tvořenou rostlinným olejem a včelím voskem, vydatně obohacenou o účinné bylinné extrakty ze lnu setého, měsíčku lékařského, třezalky tečkované a tymiánu obecného.

Spojení silně promašťujícího média a antibakteriálních, hojivých, regeneračních a zvláčňujících vlastností rostlinných složek, které navíc dokáží pokožku uvolňovat, dělá z Pinďa masti skutečně účinného pomocníka při uvolňování předkožky již od útlého dětství.

Pinďa mast

Snadná pomoc při současném zachování nejvyšší opatrnosti

Jak jsme již zmiňovali, nesmí přetahování předkožky u dětí probíhat násilně. Mast lze používat dvakrát denně a vše chce čas a náležitou přípravu. V první řadě zkontrolujte, zda není předkožka vašeho chlapečka někde narušená, zda nemá trhlinky.

Při večerní koupeli vám může výrazně pomoci koupel v Bylinné směsi na uvolnění předkožky, opět od společnosti ALTA HERBA, která efekt mastičky znásobuje. V bylinné koupeli nechte chlapečka sedět dostatečně dlouho. Poté bylinnou koupelí omyjte celý penis, nenásilně stáhněte předkožku, ale jen tam, kam jde, a bylinnou koupelí opatrně omyjte i žalud.

Pinďa mast
RosenPharma Blog
Pinďa koupel

Po koupeli a vysušení opět nenásilně přetáhněte předkožku a namažte okolí žaludu a kůžičku slabou vrstvou Pinďa masti. Ráno mastičku použijte znova, ale pozor, pokud aplikaci nepředchází teplá koupel, postupujte obzvláště opatrně. Důležité je vždy zkontrolovat, zda kůžička nemá trhlinky nebo jiná poranění, mastička by pak vašeho chlapečka nepříjemně pálila.

Pinďa koupel

Důvěřujte přírodě

Každodenní promazávání uchycené předkožky Pinďa mastí v domácí vazelíně napomáhá jejímu postupnému a ohleduplnému uvolňování. Podporuje elasticitu kůže a zamezuje případné infekci. Můžete ji použít také na prevenci opruzenin, kterým dokáže díky svým jedinečným vlastnostem předcházet.

Všechny přírodní složky této masti vytvářejí unikátní komplex vlastností, díky kterým už pro vás ani pro vašeho chlapečka nemusí být uvolňování předkožky stresující záležitostí.

Vlastník autorských práv: RosenPharma, a.s. ©
Zásady zpracování osobních údajů | Prohlášení o používání cookies