Skip to main content

Hubnutí je třeba vzít za správný konec, jinak se dá velice snadno narušit potřebná rovnováha v těle. Aby bylo hubnutí skutečně zdravé, je třeba nejen myslet na to, co jíme, ale také na složení toho, co jíme.

Je to jednoduché: vitamin A nám dodají například mrkev, dýně, játra, žloutek, komplex vitaminů B zase kvasnice, sýry, luštěniny, vitamin C je v zelenině a ovoci, Déčko nám dodá slunce, Éčko třeba máslo či mléko, Káčko zase brokolice, kapusta nebo syrová petržel... A pak jsou tu také minerály: vápník třeba v tvarohu a sýrech, hořčík v banánech nebo ořechách, železo v mase či luštěninách, jód stejně jako například selen v mořských rybách, měď a zinek v ořechách či kakau...

Přestože se hubnoucí člověk snaží jíst pestře a zdravě, nikdy nemá jistotu, že tělu skutečně dodává vše potřebné. Ostatně právě při hubnutí bývá dobré nechat si udělat kompletní krevní testy, abychom zjistili, jak na tom naše tělo skutečně je. Můžeme být totiž skálopevně přesvědčeni, že se stravujeme zdravě a pestře, ale krevní testy nás nepříjemně vyvedou z omylu. Cílem hubnutí totiž není jen shodit přebytečný tuk, ale hlavně naučit své tělo správně fungovat a být naprosto fit. A protože v těle všechno souvisí se vším, změna jídelníčku ani dostatek pohybu zdaleka nestačí.

MULTIvitamin 1Je fajn, když člověka při redukci váhy někdo "koučuje", když máme odborníka, který dohlédne na to, že všechno děláme správně. Část odpovědnosti za naše zdravé hubnutí tak přesouváme na něj, což je docela příjemné, protože hubnutí rozhodně není jednoduché a ve dvou se to tak nějak lépe táhne. Odborník, který dbá na naše zdravé hubnutí, ze složení naší stravy snadno pozná, zda se nám všeho dostává v potřebné míře a včas nás upozorní, kde máme mezery.

zdravý životní styl

Většinou nám sami odborníci doporučí podpořit hubnutí vhodným přípravkem s vitaminy a minerály. Ale pozor, ne vždy je k takovému doporučení žene čirý entuziasmus, dost často bývají tito odborníci zároveň dealery určité značky potravních doplňků, které nejspíš budou účinné, ale rozhodně nebudou zadarmo. Často stačí nepodlehnout hned poprvé, ale zjistit si nejprve složení doporučovaného přípravku, a pak se na internetu podívat, s čím se vytasí konkurence. Mnohdy bývá člověk hodně překvapen, kolik může za stejný či ještě lepší přípravek ušetřit.

Nám se i v tomto případě osvědčila česká farmaceutická společnost RosenPharma a její Multivitamin s minerály, který za rozumnou cenu nabízí velice pečlivě vyváženou směs tělu potřebných látek, navíc mnohdy v nejvyšším možném dávkování na trhu. Multivitamin s minerály obsahuje 13 nejdůležitějších vitaminů a 9 nezbytných minerálů. Díky svému komplexnímu složení a optimálnímu dávkování je ideální právě při hubnutí.

Schválně, zkuste ho porovnat s přípravkem, který vám nabídl váš "kouč".

zdravý životní styl

Odkyselování podporuje zdravé hubnutí


Nastartovat a udržet proces hubnutí může být někdy poměrně složitá procedura. Dost často bývá na vině přílišné zakyselení organizmu. Odkyselování je přitom docela snadný a leckdy i příjemný proces.

Ideální pH naší krve je 7,4 (7,36 - 7,44). Tehdy vše v těle šlape jako hodinky. Zvýší-li se hodnota pH, nastává alkalóza, sníží-li se, nastává acidóza, tedy zakyselení. Krátkodobá acidobazická nerovnováha, tedy nepoměr mezi tvorbou a vylučováním kyselých a zásaditých látek přitom není velkým problémem a tělo se s ní dokáže poměrně snadno a rychle vyrovnat samo. Dlouhodobá už s sebou však nese velká rizika. Rozšířeným problémem přitom nebývá alkalóza, ale acidóza, zakyselení organizmu, často výrazné. Acidóza se může projevovat například únavou, snížením výkonnosti, potížemi s trávením, problémy s pletí či se zuby. Je evidentní, že zakyselení není dobré podceňovat.

Acidobazická rovnováha přímo souvisí s naším životním stylem a způsobem stravování. Zakyselení způsobuje nevhodná strava (bílé pečivo, některé druhy masa, uzeniny, cukr, pochutiny, káva, alkohol), nedostatek pohybu, pokud možno na čerstvém vzduchu, stres, nedostatečné dýchání a také jídlo v poklusu.

A jsme u toho, že navrácení rovnováhy našemu tělu je proces snadný a celkem příjemný. Dalo by se klidně říct: mysli, co jíš, jez v klidu a pořádně žvýkej, zhluboka dýchej, choď na dlouhé procházky a nerozčiluj se. Zní to až příliš prostě, ale pomáhá to.

Zařadíme-li do svého jídelníčku dostatek zeleniny, ovoce, oříšků, kvalitního celozrnného pečiva, mléčných výrobků, netučného masa a luštěnin, vyčleníme-li si na jídlo dostatek času a budeme jíst v klidu, pomalu a každé sousto poctivě rozžvýkáme, zařadíme-li do svého programu několikrát týdně minimálně procházky na čerstvém vzduchu a budeme-li myslet pozitivně, nejenže se nám podaří uvést tělo už po poměrně krátké době do acidobazické rovnováhy, ale také se nám bude mnohem snadněji a hlavně zdravěji hubnout.

V procesu odkyselování, jak už zaznělo, hrají velice důležitou roli minerály, které buď musíme dodat tělu na minerály bohatou potravou nebo vhodným přípravkem (dobře vyváženou směs minerálů nabízí třeba přípravek Multivitamin s minerály od české společnosti RosenPharma). Ideálním pomocníkem odkyselování je pak bezpochyby Odkyselující nápoj - Alkarosen právě od společnosti RosenPharma. Účinně v těle doplňuje zásadotvorné látky, odkyseluje a detoxikuje organizmus. Užívá se jako rozpustný nápoj, ideálně 2 x denně a na lačno.

Pokud se do hubnutí pustíme se zakyseleným organizmem, nepůjde to tak, jak bychom si představovali. Každé hubnutí je proto ideální nastartovat nejprve očistnou odkyselující kúrou a tu pak vždy na jaře a na podzim opakovat. Hubnutí půjde mnohem snadněji. A také se budeme skvěle cítit, což je samo o sobě také dobrý spouštěč procesu zvaného hubnutí.

Odkyselující nápoj - Alkarosen
RosenPharma Blog

Při hubnutí pomáhá Kolagen!


kolagen komplex

Hubne-li člověk ve dvaceti, nejspíš vůbec kolagen neřeší, ale s přibývajícím věkem je návrat kůže do své původní "velikosti" mnohem obtížnější a právě kolagen může výrazně dopomoci k vysněné postavě.

Kolagen, nepostradatelná bílkovina našeho těla, má totiž nejednu úžasnou vlastnost: mimo jiné zajišťuje pružnost a pevnost naší pokožce. Jeho přítomnost v těle si začneme uvědomovat až ve chvíli, kdy se ho nedostává, první známky můžeme pozorovat už kolem pětatřicátého roku života. Tehdy totiž tělo pomalu ztrácí schopnost kolagen v potřebné míře samo vytvářet a my zaznamenáme, že na obličeji nenápadně přibývají jemné vrásky, kůže na rukou se stává volnější, než jsme byli zvyklí a jemná pokožka krku a výstřihu už také není, co bývala. A to je chvíle, kdy začínáme panicky v regálech obchodů s kosmetikou vyhledávat cokoli, co by ten nezvratný proces stárnutí zastavilo.

Stejné to je i s hubnutím. Ve dvaceti se pokožka své nové velikosti přizpůsobí jako nic, po třicítce už s tím má mírné potíže a po čtyřicítce na změny k reaguje dost neochotně. A člověk může cvičit, posilovat, dělat psí kusy, ale ani s ubývajícími kily výsledek stále není tak perfektní, jak bychom očekávali. Kolagen je sice bohatě zastoupen v bůčku, tučných kůžích, ovaru nebo aspiku v tlačence, ale ty se s hubnutím ani trochu neslučují.

kolagen komplex
kolagen sprint

Naštěstí se dá i bez tučného masa příroda ošálit, o to spíš, přizveme-li ji samotnou ke spolupráci. Kolagen není nic uměle vytvořeného. Je to látka našemu tělu zcela vlastní a začneme-li ho včas doplňovat v té správné formě a složení, můžeme stárnutí na dlouhou dobu pustit z hlavy. A vlastně na kolagen není pozdě ani ve chvíli, kdy už si myslíme, že pozdě je. Naše tělo kolagen ochotně přijme a výsledky se dostavují poměrně rychle. Pokožka se viditelně vypíná, mizí drobné vrásky, ruce se méně vysušují, dokonce i vlasy a nehty jsou pevnější a k těm největším bonusům pak patří i snadnější pohyb bez bolesti, protože kolagen je také nezanedbatelnou součástí šlach a chrupavek.

Kolagen je zkrátka při hubnutí nedocenitelný pomocník. Pokud se mu rozhodnete svěřit do péče, pak pečlivě vybírejte. Na trhu je spousta kolagenových produktů, ale ne všechny budou fungovat tak, jak bychom při hubnutí potřebovali. V první řadě by mělo jít o kolagen hydrolyzovaný, aby jej tělo umělo využít. Neméně důležité je dávkování. Ideální dávka je 2 tisíce miligramů denně, při nastartování novotvorby kolagenu klidně 6 tisíc miligramů. Je proto dobré poohlédnout se na trhu po přípravcích s co nejvyšším obsahem kolagenu v tabletě.

Vlastník autorských práv: RosenPharma, a.s. ©
Zásady zpracování osobních údajů | Prohlášení o používání cookies