Skip to main content

Kolagen i pro mladší ročníky

Přestože se kolagenu přezdívá elixír mládí, je potřeba ho doplňovat preventivně mnohem dříve, než stáří zaklepe na dveře. Kolagen si sice tělo do určitého věku tvoří samo, ale ani u mladého člověka ho nedokáže vyprodukovat tolik, kolik ho potřebuje. A ani z jídla ho příliš nezískáme.

Nedostatek kolagenu se může nejprve projevit jako občasná bolest kolene, která může později přejít do vážného onemocnění pohybového aparátu.

Co je kolagen

Jedná se o hlavní stavební bílkovinu v těle a o základ lidských pojivových tkání. Kolagen se vyskytuje v kloubech, kostech, ve šlachách, ve vazivových tkáních nebo v chrupavkách. Právě kloubní chrupavky bývají během života nejvíce zatěžovány. Nejlepší a nejúčinnější podoba kolagenu je hydrolyzovaná forma.

Kolagen SPRINT žvýkací tablety
Pinďa koupel

Pomoc při zátěži

Doplňování kolagenu je důležité zejména u lidí, jejichž tělo je vystaveno větší zátěži. Nejedná se jenom o profesionální sportovce, ale rovněž i o amatérské a rekreační, takzvané hobíky. I při obyčejném pravidelně provozovaném běhu jsou klouby, vazy a chrupavky vystavovány velké zátěži a z tohoto důvodu jsou mnohem náchylnější k opotřebování, případně i k poškození. RosenPharma, jako již tradiční výrobce kolagenových produktů, právě pro tuto rizikovou kategorii vyrobila kolagen s důrazem na pohodlnou konzumaci - Kolagen SPRINT. 

Kolagen SPRINT jsou chutné žvýkací tablety, které obsahují kombinaci hydrolyzované, vysoce účinné formy čistých kolagenů typu I. a II. a rozpustného N-acetylglukosaminu s vitaminem C. V případě běžné kůry jsou doporučovány 2 – 4 tablety denně, u intenzivní kůry můžete užívat třikrát denně 2 tablety. Uvidíte, že výsledek na sebe nenechá dlouho čekat.

RosenPharma blog

Benefity kolagenu

Kolagen pomůže nejen přímo při sportu, ale také i při následné regeneraci. Díky kolagenu vás nebudou klouby bolet, nebudete je mít po ránu ztuhlé či nebudete pociťovat žádné omezení jejich funkce. Vaše tělo získá pružnost, lepší mobilitu a vitalitu. Také se vyhnete svalovým horečkám vznikajícím při intenzivním vypětí. Kolagen rovněž působí preventivně proti zraněním či onemocněním pohybového aparátu. A nejen to. Jeho užívání se samozřejmě promítne i do vašich výkonů a výsledků, protože se vám zlepší celková kondice. V případě vážných zranění dokonce kolagen urychlí jejich hojení.

Kolagen pro mladé sportovce

Reference


Alice Bendová

Alice Bendová

herečka, moderátorka, modelka

⭐⭐⭐⭐⭐

Alice svůj oblíbený "koláčgen", jak si jej přejmenovala, využívá při zdolávání dlouhých běžeckých kilometrů 🏃‍♀️.

Honza Bláha

Honza Bláha

běžec, cyklista

⭐⭐⭐⭐⭐

"S kolagenem můžu běhat velké objemy několikrát týdně a kolena nebolí."

Jan Fischer

Jan Fischer

kaskadér, dobrodruh, horolezec

⭐⭐⭐⭐⭐

"Adrenalin patří k mému životnímu stylu 🧗‍♂️ 🏍. Tělo musí fungovat na 100% 👍 a v tom mi Sprint hodně pomáhá"

Kolagen SPRINT, žvýkací tablety


Ideální doplněk při nadměrné zátěži a pro sportovce. Chutné žvýkací tablety.

Přečtěte si další články z našeho blogu


Vlastník autorských práv: RosenPharma, a.s. ©
Zásady zpracování osobních údajů | Prohlášení o používání cookies